3 + 1 breus consells d’alimentació saludable per a un confinament saludable

L’Associació del Comerç i empreses de Trinitat Nova ha llençat un projecte de breus vídeos per fer arribar a les persones que estem confinades a casa una sèrie de consells pràctics sobre diferents temàtiques (salut, benestar, cura personal, etc.).

Per a la temàtica d’alimentació saludable, han volgut comptar amb mi, així que hem elaborat aquest vídeo amb uns breus consells sobre alimentació saludable per a un confinament saludable:

Recorda:

1 Si vols que la teva alimentació sigui saludable, compra només aliments saludables 🍓. Si compres aliments no saludables (patates xips, galetes, gelats, etc.), tard o d’hora acabaràs menjant-los (i en la situació excepcional en la que estem, en la que passem per una muntanya russa que alternem estones d’estrés, ansietat, angoixa, por, aborriment, etc., segurament serà més aviat d’hora que tard 😉) pel que la teva alimentació no serà del tot saludable i la teva salut se’n pot ressentir. És senzill: si no ho compro, no m’ho puc menjar 😘

2 Per evitar picar (especialment aliments que no siguin saludables), ens pot ser útil re-aprendre a diferenciar la gana real de la gana emocional (la gula) per tal de:

🤤Menjar quan tinguis gana real (menja sempre algun aliment saludable, el que vulguis. Si el que menges és saludable, la teva alimentació serà saludable).

🤭Buscar alguna altra activitat (que no sigui menjar) quan el que tinguis sigui gana emocional.

Si el què necessitem és calmar el que estem sentint (estrés, angoixa, avorriment, etc.), el menjar no ens ajudarà a calmar-ho, ja que no es tracta d’una necessitat d’aliment sinó d’una necessitat emocional. Què pots fer aleshores? realitzar alguna activitat que t’ajudi a calmar aquella emoció o sensació. Per exemple:

😱Si el que tens és estrés, ansietat o angoixa ➡️ pots buscar alguna activitat que t’ajudi a relaxar-te: escoltar música, llegir, ballar, pintar, meditar, etc.

😪Si estàs avorrida o avorrit ➡️ pots buscar alguna activitat entretinguda: ordenar armaris, pintar, jugar a algun joc de taula, cuinar receptes saludables per al proper àpat, fer esport, etc.

Recorda que el menjar no omplirà aquest buit emocional!

3 Si disposes de més temps per cuinar, pots innovar i buscar noves receptes saludables. Aquestes setmanes les xarxes socials van plenes d’idees! Per saber si la recepta que has trobat és o no saludable, fixa’t en que tots els ingredients que s’hagin de fer servir siguin saludables (et pot servir de guia el llistat de compra saludable que s’adjunta al vídeo). Si tens dubtes sobre si algun dels ingredients és o no saludable, o si no saps per quin aliments es pot substituir algun dels ingredients, escriu-me un comentari adjuntant el link a la recepta i ho comentem😘

4 BONUS TRACK: recorda combinar l’alimentació saludable amb la pràctica habitual d’activitat física, sempre adaptada al teu estat físic.

Espero que aquests consells t’ajudin a poder cuidar-te durant aquestes setmanes de no-normalitat.

Moltíssima salut i no deixeu de cuidar-vos! 💚💚💚

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s