Exemples de men煤s saludables de temporada primavera-estiu 馃尯馃尀 (setmana 1)

Bona tarda de divendres confinat 馃槈

B茅茅茅茅茅, per fi m’animo a iniciar una secci贸 que portava temps pensant a publicar. 脡s una petici贸 que soleu fer-me en finalitzar molts tallers i formacions, aix铆 que avui per fi surt a la llum 馃コ


A partir d’avui i tots els divendres durant les properes 8 setmanes, anir茅 publicant un exemple de men煤 saludable per a tota la setmana (de dilluns a diumenge) de temporada primavera-estiu 馃尯馃尀, perqu猫 el cap de setmana pugueu planificar la llista de la compra i aix铆 comen莽ar amb tot preparat el seg眉ent dilluns.

Quant als men煤s, estan pensats seguint l’estructura del plat saludable:

Recorda que els men煤s s贸n nom茅s una guia perqu猫 puguis planificar-te millor la setmana i menjar de manera saludable, per貌 que sempre pots adaptar-los als teus gustos i necessitats: canviant el proteic, les verdures i/o el cereal/tubercle per altres ingredients que formin part del mateix grup d’aliments (i que siguin saludables, per suposat! Res de canviar el tofu o el pollastre per xori莽o 馃槀!), adaptant aix铆 el men煤 als teus gustos, als aliments que sols comprar, als que tinguis a casa, als qu猫 et sentin millor鈥

S贸n men煤s que serveixen per a tota la fam铆lia, tant per a les criatures com per a les persones adultes. Aix貌 茅s una cosa que sempre recalco en els tallers familiars: tota la fam铆lia pot (hauria de) menjar el mateix (no 茅s necessari preparar diferents plats per a cada comensal), infants inclosos, tan sols cal adaptar textures i/o quantitats en funci贸 de la gana i les necessitats de cada persona.

Aqu铆 va l’exemple de men煤 per a la setmana 1 de temporada primavera-estiu 馃尯馃尀 (pots descarregar-te el men煤 amb m茅s qualitat en l’enlla莽 seg眉ent):

Per als esmorzars i berenars, podeu optar per qualsevol aliment saludable, per exemple: fruita, iogurt natural o grec natural, fruits secs o llavors en cru o torrades, humus, formatge, pa integral, flocs de civada o altres cereals integrals sense sucres afegits, alguna hortalissa… o qualsevol altre aliment saludable. L’煤nic consell perqu猫 un esmorzar o berenar sigui saludable 茅s que estigui format per aliments saludables 馃槈

Pots utilitzar els comentaris per a preguntar-me qualsevol dubte sobre el men煤 o sobre la recepta d’alguna de les propostes.

Que els gaudeixis!

Advertisement

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'est脿 connectant a %s