Disseny i revisió de menús

DISSENY, REVISIÓ I VALIDACIÓ DE MENÚS PER A ESCOLES, ESCOLES BRESSOL I ALTRES CENTRES EDUCATIUS

Si a la teva escola, escola bressol, casal o casa de colònies esteu a la recerca d’una dietista-nutricionista col·legiada per a poder dissenyar, revisar i/o validar els vostres menús, i a més busqueu un tracte pròxim, familiar i cuidat, podem treballar conjuntament!

De la mà, podem transformar els vostres menús escolars en propostes delicioses, nutritives, adaptades i actualitzades.

Podem revisar els menús actuals i proposar millores consensuades o crear propostes de menús completament nous, adaptats a les necessitats específiques de la teva escola, tenint en compte si hi ha al·lèrgies, intoleràncies alimentàries, cultures diverses o patologies.

Això és el que puc fer per tu:

El meu enfocament, compromís i passió per l’educació en alimentació es reflectirà en els menús que co-creem. Col·laborarem per a cuidar la salut dels teus alumnes proporcionant-te un servei pròxim i de confiança, que a més et brindi la confiança d’estar complint correctament la normativa.

ET PUC AJUDAR SI NECESSITES:

DISSENY DE MENÚS

Contacta’m si necessites dissenyar, revisar o tenir validats els menús del teu centre per una dietista-nutricionista col·legiada.

FORMACIÓ DEL PERSONAL

Imparteixo formació per a personal de cuina, educadors/es d’educació no formal, monitores i monitors de menjador i personal de coordinació, en matèria d’higiene i manipulació d’aliments, alimentació infantil, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries…Confia plenament en els teus menús escolars

PREGUNTES FREQÜENTS

M’enfoco a analitzar i avaluar exhaustivament els menús existents al teu centre (o població). Considero criteris de varietat dels plats, qualitat dels ingredients, tècniques culinàries, estacionalitat, costums culturals i freqüències de consum recomanades per a garantir una alimentació nutritiva i saludable. A partir d’aquesta revisió, proposo millores i ajustos dels menús, consensuant sempre amb la teva escola (o població) per a adaptar la proposta final dels menús a les vostres característiques, casuístiques i necessitats.

Em baso en les recomanacions dietètiques més actualitzades publicades per les entitats i agències de Salut Pública. Aquestes guies em proporcionen el marc teòric des del qual avaluo i/o dissenyo les propostes de menús, tenint també en compte les vostres característiques, casuístiques i necessitats específiques.

Sí, a més de la revisió de menús, també ofereixo el servei de disseny de menús personalitzats. En col·laboració directa amb l’associació de famílies, direcció de l’escola (o personal tècnic de l’ajuntament) i el personal de cuina, creem menús que adaptem a les necessitats i preferències específiques de cada centre (o població). Considero aspectes com la cultura, estacionalitat i situacions particulars per a crear propostes nutritives i atractives.

Sí, com a dietista-nutricionista col·legiada al CoDiNuCat (Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya), els menús que reviso o dissenyo porten la meva signatura i número de col·legiada com a validació i com a segell de garantia que els menús compleixen els criteris que estipula la Llei 17/2011 de 5 de juliol de Seguretat Alimentària i Nutrició.

Per descomptat! Un dels punts distintius del meu servei és la personalització, Amb ella, adapto els menús a diferents contextos culturals o situacions específiques. Ja sigui considerant la diversitat cultural o per a situacions particulars, com ara al·lèrgies o intoleràncies. Elaboro les adaptacions del menú basal (derivacions) que siguin necessàries per a garantir que tots els nens i nenes rebin una alimentació adequada, respectant les seves necessitats individuals.

Clar que sí! La meva recomanació és que fem una proposta de sopar més general, tipus esquelet per grups d’aliments complementaris al sopar (per exemple “verdura + ou + patata + fruita”) en lloc de plats o receptes concretes (que seguint l’exemple anterior, seria per exemple “crema de pastanaga + truita de patates + poma”), perquè les famílies tindran una base sobre la qual crear les seves pròpies receptes amb més llibertat. No obstant això, si a la vostra escola preferiu plats concrets, també podem fer-ho d’aquesta manera.

El meu enfocament es basa a oferir un tracte molt familiar i pròxim a les escoles, escoles bressol i ajuntaments que busquen allunyar-se de les grans empreses de serveis. El meu objectiu és brindar un servei personalitzat i pròxim, cuidant els detalls per a assegurar-me que els menús s’adapten específicament a les necessitats i preferències de la teva escola (o població). Treballo mà a mà amb les associacions de famílies, la direcció de l’escola o tècnics dels ajuntaments i el personal de cuina per a garantir que la proposta final dels menús s’adapta a les vostres necessitats. A més, incloc una xerrada inicial de presentació dels menús a les famílies i al centre per a resoldre els dubtes més habituals, així com un acompanyament i resolució de dubtes al centre i a cuina durant la implementació dels nous menús. És per això que aquest servei només l’ofereixo a ajuntaments amb pocs centres municipals o a escoles que busquin aquest tracte pròxim i familiar.

Les tarifes dependran del tipus de menú que necessiteu. Per exemple, el preu d’un menú mensual que varia cada mes és més elevat que el d’un menú rotatiu fix de 8 setmanes adaptat a les estacions de calor o fred. A més, consideraré altres aspectes com el nombre de menús i derivacions, o propostes complementàries com la proposta de sopars, peticions específiques de xerrades o formacions per al personal de menjador escolar, etc. Per a obtenir un pressupost personalitzat, contacta’m i ho parlem.

Per descomptat! A més de la formació inicial amb el centre i les famílies sobre els nous menús, també ofereixo la possibilitat de brindar formació sobre alimentació en l’etapa infantil a les persones que treballen al centre, així com formació en manipulació d’aliments i al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Comprendre la importància de l’alimentació nutritiva, com acompanyar el moment del menjar, les tècniques culinàries adequades i les pràctiques correctes de seguretat alimentària és fonamental per a garantir que el moment del menjar sigui un espai saludable i segur per als nens i nenes.

Pots consultar els serveis de formació que ofereixo i/o escriure’m per a comentar propostes concretes.

EDUCACIÓ EN ALIMENTACIÓ AMB MOLT DE FLOW

Perquè l’alimentació i la seguretat alimentària poden ser molt divertides

Desplaça cap amunt